Monday, 23 April 2012

✿karnival kerjaya✿


Hye guys.apa khabar??
Minggu ni aku buzy la sikit.
So aku nk upadate la sikit ,apa yang aku buzy 2.hehe
Hari isnin sampai khamis aku kne pergi ke ‘PAMERAN INFORMASI PENDIDIKAN & KERJAYA 2012’
Memang penat la.papew pown best la gak.
Apa yang best 2 ea??
Aku pergi sana coz kena jadi PENGACARA MAJLIS.hebat tak??hebat tak??
Getar gak la nak cakap time 2,dah la kena cakap secara spontan.
Tapi alhamdulilah semua ny berjalan dengan lancar waktu dalam bilik seminar.
Sekolah aku hantar 2 orang jew wakil.semua lima buah sekolah yang jadi PRS,macam aku la.
Tapi dyowg just jaga je,aku n fatin yang jadi pengacara 2.

  
                              
                            dalam bilik seminar 2 dok dengar taklimat dari orang
                                         IPTS or  IPTA la.ada la yg best.
                                          Ada juga la yang membosankan
                              .tapi kami bukan ny dok sangat dalam bilik 2.
                                                     merayau gak.
                        gpown ada pameran kerjaya.so bila dh free ktowg trun bawah la.


                                           
Nie antara penceramah yang sempat aku ambil la.ramai sekolah la yang datang dengar taklimat nie.
Sekolah2 yang bertuah je yang dapat,bukan semua sekolah yang boleh dengar.




                                           
      Nie pic yang di ambil oleh cikgu As Hassan.dy photographer ktowg la.huhu
            Tak banyak pown pic yang diambil.  Okey ar.aku nak pergi berehat kejap
                      penat tau walaupown jadi pengacara majlis.bubye <3<3

Saturday, 14 April 2012

✿kawad vs webcam✿

hye guys.
nie pic aku n my sis a.k.a ELEEN VOLYLETA la.
apa macam ,muka ktowg sama tak??
time nie akak aku baru balik dari pertandingan kawad kaki.
dekat MRSM PDRM kulim.
tau tak dy unitform apa??
mai aku nak gtau.
pertahanan awam a.k.a JPAM


walaupown akak aku nie penat.
bab posing 6br 1 dy.
photographer lah kata kan.haha
kamera tak de.posing guna webcam pown jadi la.huhu













#memori tercipta . klik SAVE . done (!)


Friday, 13 April 2012

✿mimpi di siang hari✿


Hye you all.apa khabar?
okey hari ni aku nak update blog pasal “MIMPI DI SIANG HARI
tau tak apa maksud aku??
                             
maksud aku macam angan-angan la.korang pown mesti ada angan-angan juga kan.
tapi angan-angan aku memang tak masuk akal.jangan kata aku GILA tau.
title angan-angan aku nie”MASA BOLEH DIUNDUR
kalau masa boleh diundur balik kan best .
betul tak?betul tak?
kalau masa boleh diundur  balik kn.
time bila yang korang nak??
kalau aku??nak tau tak??tapi janji jangan kata aku gila or papew okey :D
kalau aku ,aku nak masuk dalam perut ibu aku balik.
hahaha.mesti lawak kan n gila kan??sangat annoying.
tau tak kenapa aku pilih 2??
sebab bila aku masuk balik and time kuar 2.
aku tak buat DOSA macam sekarang la.
kononnya aku nak jadi BUDAK BAIK la.kononnya la kan
haha.budak baik??( baik la sangat kan)
tapi apa kan daya.hajat aku tak kan  kesampaian punya.huhu
feeling lebih2 pula kan aku ni .
okey a.buat apa nak update panjang2 kan .
korang pown mesti malas nak bce entry nie kan.bubye<3<3

p/s: bersyukur la dengan apa yang kita miliki sekarang dan hargai la masa dengan baik.supaya tidak   
      menyesal suatu hari nanti.buat la amal ibadat di dunia ni supaya bermanfaat
      dan berguna suatu hari nanti


✿i'm not perfect✿


                                           
Hye guys.korang faham kan apa yang aku maksud kan ‘I’M NOT PERFECT
                                               
okey.semua orang tahu kan.tak ada manusia yang sempurna dalam MUKA BUMI ni.
betul tak??betul tak??
sama la .aku pown tak sempurna.
aku nak minta maaf la kalau aku tak boleh jadi or buat apa yang kau nak.
maybe bagi kau benda 2 senang ,tapi aku??
aku tak boleh nak buat apa yang kau suruh.
bukan senang nak jaga hati or perasaan orang.
kalau kita jaga pown.mesti ada juga yang tak kena kan3.
sebab 2 aku minta kau jangan balik sini.
aku tak nak suatu hari nanti kau akan menyesal.
aku tulis dalam blog nie pown bukan aku nak bagi tau 1 DUNIA nie.
aku cuma nak kau faham je.aku tau kau tak suka cara nie.
tapi maybe kau akan lebih faham bila aku tulis dekat blog dari aku cakap dengan kau kan.
so aku minta maaf sangat2 tau coz dah kecewa kan kau.
I’M SO SORRY . L
Tapi aku nak sangat kau balik sini.tapi dengan ikhlas okey :D
Harap2 kau balik la n aku akan cuba buat apa yang kau minta.
                                                              -ILYSM-

Sunday, 8 April 2012

✿SPM 2013✿


Hye guys, apa khabar semua?? mesti semua sihat kan.
alhamdulilah semua sihat.
Aku nak citer dekat korang pasal aku la.bukan pasal
korang pula kan.huhu.
orang yg tengah excited nak ambik exam SPM tahun depan la.(aku)
sekarang still muda g (perasan)
aku baru jew form4 tahun nie(2012),taon depan baru ambik SPM .
aku tak de la pandai macam korang semua.
aku ambik subjek :
·         Bahasa Melayu
·         Bahasa Inggeris
·         Mathematics
·         Pendidikan islam
·         Science
·         Ekonomi asas
·         Perdagangan
·         Sejarah
·         Pendidikan seni

okay tak subjek 2.okey la kan.aku bukan ny pandai sangat.
aku sedar ,aku tak macam korang semua
oleh sebab 2, aku nak korang semua doa kan kejayaan aku untuk
SPM 2013 tahun depan.supaya aku BERJAYA.amin3
Okey2 thank you semua sebab doa kan untuk aku.

Satu lagi.ada tak tips2 belajar sejarah macam mana??
.maklum la aku nie bukan ny minat sejarah pown. n asyik dok FAIL la gk.haha
(jangan dok ketawa sangat la dekat aku)
aku nak minta tips la sebab tahun aku sejarah kena lulus kan.
aku nak minta tips la ckit dekat korang.
maklum la sejarah tahun aku nanti kena lulus
kalau tak lulus tak dapat sijil pula kan.sedih3
siapa yang tahu 2 kongsi la.tak payah dok kedekut ilmu sangat.:D
kalau nak share subjek3 lain pown dipersilakan.
okey la.bubye <3<3







Saturday, 7 April 2012

✿BENCI SEKOLAH✿

Hye guys.apa khabar?chat semua? BENCI SEKOLAH?
mesti korang ingat aku ni benci sekolah kan.
ish3 tak baik tau berfikiran negatif.aku tak benci sekolah pown.
maksud aku sebenarnya???
cuba la teka.tak pew ar cian korang semua dok fikir kn.
mai sini aku gtau korang maksud aku.tunggu ye :D
jangan fikir negatif tau dekat aku.aku nie rajin mai sekolah ta.
haha(perasan)

semua bermula di sekolah aku ar.tak kan sekolah korang pula.
start dari sekolah la coz tittle pown 'BENCI SEKOLAH' kn3
actually time rehat la..korang semua mesti suka kan , kan , kan .
 tipu kalau korang cakap tak suka ,
sama dengan  geng aku , mesti lajuu jaaa nak pergi kantin ,
makan jangan tanya laaa , banyak oo0 ,
bilaa abis makan , tulaaa benda yang aku maksud kan benci sekolah .
ada faham??

tau kenapa???
sebab ,ye la lepas habis makan.mesti la naik ke kelas kan.
2 yang tak suka.faham2 la.dh makan kan.malas la naik kelas.
tambah2 naik tangga yang banyak2 tingkat.bagi la ada lif tak pew gk..
semua geng aku n aku. asyik dok semput la bila naik tangga .
kalau tak makan ,nanti lapar pula kan.
dah la balik sekolah punya lambat.ta tak pukul berapa aku balik??
pukul 3.10 tau.lambat kan??sangat2 lambat ,
tapi tak de la pandai sangat.aceceh ,rendah kan diri pula kan.huhu:D
okay la.bubye<3<3

p/s :sekolah ku.rumah ku
    ------.>jangan benci sekolah tau.hargai la sekolah kerana disitu la tempat kita
              untuk menuntut ilmu pengetahuan 

Friday, 6 April 2012

✿no end of this friendship✿

Hye guys.apa macam hari ni??chat?rindu aku tak?rindu tak?
okay aku tau korang semua rindu aku.haha(perasan)
korang kenal tak member2 aku yang paling baek ni.
comfirm la tak kenal sebab korang bukan ny satu sekolah dengan ktowg.betul tak?
jap2 mai aku kenal kan kawan2 aku dekat korang semua.nak start dari mana??

kita start dengan orang yang kuat perasan la.tapi bukan over okey :D
nama dy EIRIN EDDRINA.sedap ke nama dy??dy nie minat tentang fesyen ,
tapi tak de la sampai tahap giler sangat okey.kalau ingin mengetahui kisah dy.
pergi ke.....(cari la sendri)

next person.nama dy MOHD ALIF FAHMI n AHMAD SYAHMEER RIZAM.
dyowg  nie pula jenis giler2 la sikit dalam kelas,biasa la budak laky kn n PEMALAS.huhu
kawan2 aku la kata kalau dyowg nie tak de mesti bosan.ye ke???
bukan aku yang kata okay.aceceh aku pown 2 kali 5 gk coz ktowg semua ni jenis giler2 ckit n paling best 
semua SPORTING.

trird person.nama dy NUR FATIN.dy nie budak ketot tau.oppssss!! (terlebih sudah)
bukan aku yang kata okey.tapi memang kenyataan.
dy nie macam eirin la jenis minat fesyen .apa yang best tak tau la.
best ke fesyen???
satu g dy nie kuat makan gk.dah la tak padan dengan kecik,asyik makan je keje dy.
haha(jangan marah)

then.budak nie nama dy MOHD SYAZWAN.a..k.a mamat korea la kan.(korea la sangat)
dy ni kan over sikit.lepas 2 giler2 yang terlampau.dy suka buat lawak,
tapi kan dy sorang je yang gelak.haha.kire tak lawak la kan.

last sekali.adik bongsu ktowg nama dy NOR ASYRA.dy ni tak manja tau.
tapi??grrr...suka marah tak tentu pasal.dah la suka marah orang tak tentu pasal.
tapi jangan ingat marah dy tak de taman tau.ciap ada taman bunga lagi.bunga la sangat.
ada ke???
        
                                                        ENDING

               aceceh ada ending la pula.maacam wt filem la pula.huhu. nk join tak??
              apa2 pown dyowg semua memang sporting giler n friend forever.

p/s : kepada kawan2 aku yang laen.kalau tak de tercatat dalam entry nie.SORRY la.coz entry ni dah
        FULLLLL.hehe.bubye <3<3
        eh..eh..watt la.tak habis lagi.sorry juga kalau entry nie korang rasa macam kutuk    
         korang.ala jangan dik marah sangat la.nanti cepat tua baru tau.haha
        bubye semua.nanti kalau ada citer lagi.aku akan update

Tuesday, 3 April 2012

✿single or couple???✿

Hye guys.apa khabar?semua chat?harap2 chat la.
Okay hari ni aku nak Tanya korang semua mana lebih baek SINGLE or COUPLE?
Okay 2.listen to me :D


                
bagi pendapat aku single la kan.tau kenapa??
Sebab kalau kita single tak de la masalah yang menganggu fikaran kita.betul tak??
tapi yang pelik ny,aku sendiri pown couple juga.huhu
apa motif couple ye??  cepat,cepat gtau aku…
ada la orang cakap couple ni untuk mengisi masa lapang.meluahkan perasaan,rasa disayangi oleh
seseorang .betul ke??
entah la, LU PIKIR LA SENDIRI.haha. #tiru ayat nabil la pula.
cuba korang fikir balik.couple pown menyusahkan juga kn3.
tau sebab apa?? Sebab korang tak boleh nak tumpukan perhatian dalam kelas bila dah gaduh kn3.(bagi
yang bercinta zaman sekolah) bohong la kalau tak pernah gaduh.ish3 ,tak baek menipu ni tau.
tapi bila difikirkan balik memamg BEST kan.apa yang best ar??






Monday, 2 April 2012

✿ku seperti BONEKA✿

Hye guys.apa khabar?semua chat?harap2 korang chat la.
aku just nak cter dkt korang semua pasal aku la.apa yang aku rasa .hehe
adakah orang akan faham perasaan boneka???
mesti la tak kan faham kan sebab orang selalu anggap boneka 2 tiada perasaan.betul tak?


                 

macam 2 lah aku rasa tau tak.dy anggap aku apa ea??
maybe bagi dy aku nie hanyalah ‘TEMAN ‘ buat dy untuk lepaskan kebosanan n tempat meluahkan
perasaan ar or papew jew la
aku terima la semua 2,tapi aku nie manusia juga kan.tapi pernah ke dy cuba untuk faham aku???
walaupown dah kenal lama COMFIRM sampai BILA2 dy takkan faham aku.sebab apa??
mesti la sebab aku ni BONEKA buat dy kn yang tak penting sangat n hanya teman untuk melepaskan
apa2 perasaan dy.
biar la kalau memang 2 anggapan dy terhadap aku,tapi aku ni manusia bukannya boneka yang dy boleh
buat macam 2.kn3.
aku manusia sama macam korang semua n dy.mesti la ada perasaankn.
apa korang akan buat,bila ada orang buat dekat korang ???
apa perasaan korang??

p/s:    cuba la faham perasaan seseorang itu terlebih dahulu,
           sebelum anda ingin dy memahami perasaan anda




Pink Lollipop