Monday, 23 April 2012

✿karnival kerjaya✿


Hye guys.apa khabar??
Minggu ni aku buzy la sikit.
So aku nk upadate la sikit ,apa yang aku buzy 2.hehe
Hari isnin sampai khamis aku kne pergi ke ‘PAMERAN INFORMASI PENDIDIKAN & KERJAYA 2012’
Memang penat la.papew pown best la gak.
Apa yang best 2 ea??
Aku pergi sana coz kena jadi PENGACARA MAJLIS.hebat tak??hebat tak??
Getar gak la nak cakap time 2,dah la kena cakap secara spontan.
Tapi alhamdulilah semua ny berjalan dengan lancar waktu dalam bilik seminar.
Sekolah aku hantar 2 orang jew wakil.semua lima buah sekolah yang jadi PRS,macam aku la.
Tapi dyowg just jaga je,aku n fatin yang jadi pengacara 2.

  
                              
                            dalam bilik seminar 2 dok dengar taklimat dari orang
                                         IPTS or  IPTA la.ada la yg best.
                                          Ada juga la yang membosankan
                              .tapi kami bukan ny dok sangat dalam bilik 2.
                                                     merayau gak.
                        gpown ada pameran kerjaya.so bila dh free ktowg trun bawah la.


                                           
Nie antara penceramah yang sempat aku ambil la.ramai sekolah la yang datang dengar taklimat nie.
Sekolah2 yang bertuah je yang dapat,bukan semua sekolah yang boleh dengar.




                                           
      Nie pic yang di ambil oleh cikgu As Hassan.dy photographer ktowg la.huhu
            Tak banyak pown pic yang diambil.  Okey ar.aku nak pergi berehat kejap
                      penat tau walaupown jadi pengacara majlis.bubye <3<3

Saturday, 14 April 2012

✿kawad vs webcam✿

hye guys.
nie pic aku n my sis a.k.a ELEEN VOLYLETA la.
apa macam ,muka ktowg sama tak??
time nie akak aku baru balik dari pertandingan kawad kaki.
dekat MRSM PDRM kulim.
tau tak dy unitform apa??
mai aku nak gtau.
pertahanan awam a.k.a JPAM


walaupown akak aku nie penat.
bab posing 6br 1 dy.
photographer lah kata kan.haha
kamera tak de.posing guna webcam pown jadi la.huhu













#memori tercipta . klik SAVE . done (!)


Friday, 13 April 2012

✿mimpi di siang hari✿


Hye you all.apa khabar?
okey hari ni aku nak update blog pasal “MIMPI DI SIANG HARI
tau tak apa maksud aku??
                             
maksud aku macam angan-angan la.korang pown mesti ada angan-angan juga kan.
tapi angan-angan aku memang tak masuk akal.jangan kata aku GILA tau.
title angan-angan aku nie”MASA BOLEH DIUNDUR
kalau masa boleh diundur balik kan best .
betul tak?betul tak?
kalau masa boleh diundur  balik kn.
time bila yang korang nak??
kalau aku??nak tau tak??tapi janji jangan kata aku gila or papew okey :D
kalau aku ,aku nak masuk dalam perut ibu aku balik.
hahaha.mesti lawak kan n gila kan??sangat annoying.
tau tak kenapa aku pilih 2??
sebab bila aku masuk balik and time kuar 2.
aku tak buat DOSA macam sekarang la.
kononnya aku nak jadi BUDAK BAIK la.kononnya la kan
haha.budak baik??( baik la sangat kan)
tapi apa kan daya.hajat aku tak kan  kesampaian punya.huhu
feeling lebih2 pula kan aku ni .
okey a.buat apa nak update panjang2 kan .
korang pown mesti malas nak bce entry nie kan.bubye<3<3

p/s: bersyukur la dengan apa yang kita miliki sekarang dan hargai la masa dengan baik.supaya tidak   
      menyesal suatu hari nanti.buat la amal ibadat di dunia ni supaya bermanfaat
      dan berguna suatu hari nanti


✿i'm not perfect✿


                                           
Hye guys.korang faham kan apa yang aku maksud kan ‘I’M NOT PERFECT
                                               
okey.semua orang tahu kan.tak ada manusia yang sempurna dalam MUKA BUMI ni.
betul tak??betul tak??
sama la .aku pown tak sempurna.
aku nak minta maaf la kalau aku tak boleh jadi or buat apa yang kau nak.
maybe bagi kau benda 2 senang ,tapi aku??
aku tak boleh nak buat apa yang kau suruh.
bukan senang nak jaga hati or perasaan orang.
kalau kita jaga pown.mesti ada juga yang tak kena kan3.
sebab 2 aku minta kau jangan balik sini.
aku tak nak suatu hari nanti kau akan menyesal.
aku tulis dalam blog nie pown bukan aku nak bagi tau 1 DUNIA nie.
aku cuma nak kau faham je.aku tau kau tak suka cara nie.
tapi maybe kau akan lebih faham bila aku tulis dekat blog dari aku cakap dengan kau kan.
so aku minta maaf sangat2 tau coz dah kecewa kan kau.
I’M SO SORRY . L
Tapi aku nak sangat kau balik sini.tapi dengan ikhlas okey :D
Harap2 kau balik la n aku akan cuba buat apa yang kau minta.
                                                              -ILYSM-

Sunday, 8 April 2012

✿SPM 2013✿


Hye guys, apa khabar semua?? mesti semua sihat kan.
alhamdulilah semua sihat.
Aku nak citer dekat korang pasal aku la.bukan pasal
korang pula kan.huhu.
orang yg tengah excited nak ambik exam SPM tahun depan la.(aku)
sekarang still muda g (perasan)
aku baru jew form4 tahun nie(2012),taon depan baru ambik SPM .
aku tak de la pandai macam korang semua.
aku ambik subjek :
·         Bahasa Melayu
·         Bahasa Inggeris
·         Mathematics
·         Pendidikan islam
·         Science
·         Ekonomi asas
·         Perdagangan
·         Sejarah
·         Pendidikan seni

okay tak subjek 2.okey la kan.aku bukan ny pandai sangat.
aku sedar ,aku tak macam korang semua
oleh sebab 2, aku nak korang semua doa kan kejayaan aku untuk
SPM 2013 tahun depan.supaya aku BERJAYA.amin3
Okey2 thank you semua sebab doa kan untuk aku.

Satu lagi.ada tak tips2 belajar sejarah macam mana??
.maklum la aku nie bukan ny minat sejarah pown. n asyik dok FAIL la gk.haha
(jangan dok ketawa sangat la dekat aku)
aku nak minta tips la sebab tahun aku sejarah kena lulus kan.
aku nak minta tips la ckit dekat korang.
maklum la sejarah tahun aku nanti kena lulus
kalau tak lulus tak dapat sijil pula kan.sedih3
siapa yang tahu 2 kongsi la.tak payah dok kedekut ilmu sangat.:D
kalau nak share subjek3 lain pown dipersilakan.
okey la.bubye <3<3







Saturday, 7 April 2012

✿BENCI SEKOLAH✿

Hye guys.apa khabar?chat semua? BENCI SEKOLAH?
mesti korang ingat aku ni benci sekolah kan.
ish3 tak baik tau berfikiran negatif.aku tak benci sekolah pown.
maksud aku sebenarnya???
cuba la teka.tak pew ar cian korang semua dok fikir kn.
mai sini aku gtau korang maksud aku.tunggu ye :D
jangan fikir negatif tau dekat aku.aku nie rajin mai sekolah ta.
haha(perasan)

semua bermula di sekolah aku ar.tak kan sekolah korang pula.
start dari sekolah la coz tittle pown 'BENCI SEKOLAH' kn3
actually time rehat la..korang semua mesti suka kan , kan , kan .
 tipu kalau korang cakap tak suka ,
sama dengan  geng aku , mesti lajuu jaaa nak pergi kantin ,
makan jangan tanya laaa , banyak oo0 ,
bilaa abis makan , tulaaa benda yang aku maksud kan benci sekolah .
ada faham??

tau kenapa???
sebab ,ye la lepas habis makan.mesti la naik ke kelas kan.
2 yang tak suka.faham2 la.dh makan kan.malas la naik kelas.
tambah2 naik tangga yang banyak2 tingkat.bagi la ada lif tak pew gk..
semua geng aku n aku. asyik dok semput la bila naik tangga .
kalau tak makan ,nanti lapar pula kan.
dah la balik sekolah punya lambat.ta tak pukul berapa aku balik??
pukul 3.10 tau.lambat kan??sangat2 lambat ,
tapi tak de la pandai sangat.aceceh ,rendah kan diri pula kan.huhu:D
okay la.bubye<3<3

p/s :sekolah ku.rumah ku
    ------.>jangan benci sekolah tau.hargai la sekolah kerana disitu la tempat kita
              untuk menuntut ilmu pengetahuan 

Friday, 6 April 2012

✿no end of this friendship✿

Hye guys.apa macam hari ni??chat?rindu aku tak?rindu tak?
okay aku tau korang semua rindu aku.haha(perasan)
korang kenal tak member2 aku yang paling baek ni.
comfirm la tak kenal sebab korang bukan ny satu sekolah dengan ktowg.betul tak?
jap2 mai aku kenal kan kawan2 aku dekat korang semua.nak start dari mana??

kita start dengan orang yang kuat perasan la.tapi bukan over okey :D
nama dy EIRIN EDDRINA.sedap ke nama dy??dy nie minat tentang fesyen ,
tapi tak de la sampai tahap giler sangat okey.kalau ingin mengetahui kisah dy.
pergi ke.....(cari la sendri)

next person.nama dy MOHD ALIF FAHMI n AHMAD SYAHMEER RIZAM.
dyowg  nie pula jenis giler2 la sikit dalam kelas,biasa la budak laky kn n PEMALAS.huhu
kawan2 aku la kata kalau dyowg nie tak de mesti bosan.ye ke???
bukan aku yang kata okay.aceceh aku pown 2 kali 5 gk coz ktowg semua ni jenis giler2 ckit n paling best 
semua SPORTING.

trird person.nama dy NUR FATIN.dy nie budak ketot tau.oppssss!! (terlebih sudah)
bukan aku yang kata okey.tapi memang kenyataan.
dy nie macam eirin la jenis minat fesyen .apa yang best tak tau la.
best ke fesyen???
satu g dy nie kuat makan gk.dah la tak padan dengan kecik,asyik makan je keje dy.
haha(jangan marah)

then.budak nie nama dy MOHD SYAZWAN.a..k.a mamat korea la kan.(korea la sangat)
dy ni kan over sikit.lepas 2 giler2 yang terlampau.dy suka buat lawak,
tapi kan dy sorang je yang gelak.haha.kire tak lawak la kan.

last sekali.adik bongsu ktowg nama dy NOR ASYRA.dy ni tak manja tau.
tapi??grrr...suka marah tak tentu pasal.dah la suka marah orang tak tentu pasal.
tapi jangan ingat marah dy tak de taman tau.ciap ada taman bunga lagi.bunga la sangat.
ada ke???
        
                                                        ENDING

               aceceh ada ending la pula.maacam wt filem la pula.huhu. nk join tak??
              apa2 pown dyowg semua memang sporting giler n friend forever.

p/s : kepada kawan2 aku yang laen.kalau tak de tercatat dalam entry nie.SORRY la.coz entry ni dah
        FULLLLL.hehe.bubye <3<3
        eh..eh..watt la.tak habis lagi.sorry juga kalau entry nie korang rasa macam kutuk    
         korang.ala jangan dik marah sangat la.nanti cepat tua baru tau.haha
        bubye semua.nanti kalau ada citer lagi.aku akan update

Tuesday, 3 April 2012

✿single or couple???✿

Hye guys.apa khabar?semua chat?harap2 chat la.
Okay hari ni aku nak Tanya korang semua mana lebih baek SINGLE or COUPLE?
Okay 2.listen to me :D


                
bagi pendapat aku single la kan.tau kenapa??
Sebab kalau kita single tak de la masalah yang menganggu fikaran kita.betul tak??
tapi yang pelik ny,aku sendiri pown couple juga.huhu
apa motif couple ye??  cepat,cepat gtau aku…
ada la orang cakap couple ni untuk mengisi masa lapang.meluahkan perasaan,rasa disayangi oleh
seseorang .betul ke??
entah la, LU PIKIR LA SENDIRI.haha. #tiru ayat nabil la pula.
cuba korang fikir balik.couple pown menyusahkan juga kn3.
tau sebab apa?? Sebab korang tak boleh nak tumpukan perhatian dalam kelas bila dah gaduh kn3.(bagi
yang bercinta zaman sekolah) bohong la kalau tak pernah gaduh.ish3 ,tak baek menipu ni tau.
tapi bila difikirkan balik memamg BEST kan.apa yang best ar??






Monday, 2 April 2012

✿ku seperti BONEKA✿

Hye guys.apa khabar?semua chat?harap2 korang chat la.
aku just nak cter dkt korang semua pasal aku la.apa yang aku rasa .hehe
adakah orang akan faham perasaan boneka???
mesti la tak kan faham kan sebab orang selalu anggap boneka 2 tiada perasaan.betul tak?


                 

macam 2 lah aku rasa tau tak.dy anggap aku apa ea??
maybe bagi dy aku nie hanyalah ‘TEMAN ‘ buat dy untuk lepaskan kebosanan n tempat meluahkan
perasaan ar or papew jew la
aku terima la semua 2,tapi aku nie manusia juga kan.tapi pernah ke dy cuba untuk faham aku???
walaupown dah kenal lama COMFIRM sampai BILA2 dy takkan faham aku.sebab apa??
mesti la sebab aku ni BONEKA buat dy kn yang tak penting sangat n hanya teman untuk melepaskan
apa2 perasaan dy.
biar la kalau memang 2 anggapan dy terhadap aku,tapi aku ni manusia bukannya boneka yang dy boleh
buat macam 2.kn3.
aku manusia sama macam korang semua n dy.mesti la ada perasaankn.
apa korang akan buat,bila ada orang buat dekat korang ???
apa perasaan korang??

p/s:    cuba la faham perasaan seseorang itu terlebih dahulu,
           sebelum anda ingin dy memahami perasaan anda




Friday, 24 February 2012

✿20 tanda lelaki serius dalam percintaan✿

                                                    

Lelaki serius dalam percintaan?. mungkin ada yang rasa janggal dengan pernyataan ini. yelah..bagi wanita yang selalu dikecewakan, mungkin tiada istilah ini dalam kamus percintaannya. tetapi bagaimana pula dengan wanita yang terlalu disayangi oleh teman hati mereka. dunia terasa indah bila si dia selalu disisi.

Jadi, hari ini saya nak berkongsi dengan korang 20 Tanda Apabila Lelaki Serius dalam Percintaan. mungkin ada antara "teman lelaki" korang mempunyai tanda2 ini. kalau betul..korang sangat2 beruntung (^_^)

1. Kecantikan kamu diketepikan. Keikhlasan kamu diutamakan.

2. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

3. Si dia akan sentiasa menghantar SMS. Walaupun tidak dibalas. Ini tanda si dia sentiasa memikirkan kamu.

4. Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

5. Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah. Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.

6. Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba
memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.

7. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

8. Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebih-lebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.

9. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

10. Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

11. Sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “You masih sayang I?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.

12. Tidak suka kamu memakai seksi kerana tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain walaupun berlengan pendek.

13. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

14. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

15. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

17. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

18. Dia tidak suka kamu keluar malam, tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu.

19. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

20. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.

::p/s >Hargailah jika ada seseorang yang terlalu sayangkan kita. jangan kita sesekali abaikan dia.

Tuesday, 7 February 2012

✿10 tanda si dia jodoh kita✿

assalamualaikum,
hari nie saya nk shared nan korang smua tentang 10 tanda si dia jodoh kite.
boleh la bce dekat bawah. n tnggalkn cmment okey :)


kerna cinta, sms sampai terlena. hehe...

Kata orang, kalau kita sudah bertemu dengan jodoh kita, akan ada daya tarikan magnetic antara satu sama lain! Entahkan betul entahkan tidak. Tapi ayat tersebut selalu di gunakan pakai dalam kebanyakkan filem dan drama. 10 petanda berikut dari i luv islam.com. Artikel yang wajib berada dalam simpanan blog setiap orang!

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :

1. Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2. Senang Bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3. Terima Kita Seadanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4. Sentiasa Jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5. Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6. Senang Bekerjasama

Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7. Memahami Diri Kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8. Tampilkan Kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9. Kata Hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10. Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.


Thursday, 26 January 2012

♥l u a h a n h a t i♥

Assalamualaikum


                    
Npe aq ditakdirkan dengan dy? aq xtau la sejak dy dok jauh dengan aq, aq rse cm laen je.npe?
aq rse cm xprcya dekat dy pown ade n kadang2 dh mcm xske. haha
adalah tme 2 dy prnh ckp adew jmpe sowng pompuan  n tbe2 je dy kte trigin cgt nak jmpe sowng pompuan laen la.maklum la pompuan 2 kn famous cpe xnk jmpe kn.cmbru gk aq ble dy ckp cm2. huhu


malam 27/01 dy ade mnx izin nk g ikut pak ngah dy g tgk ajl 26 ari ahd nie. sblom dy gtau aq. aq dh dapat agk dh.maklum la dh dok KL kn. ps 2 konon ny ckp t aq isau la coz dy dok sowg tat umh.pdahal dalam aty dy 2 cmfrm nk cgt g ajl 2 kn. klau rse nk cgt g, wt apew dtg mnx izin nan aq. wt SAKIT ATY je .maklum la coz pompuan yg dy trigin cgt nk jmpe ade tat cne gk.


xp klau nk ikut kn aq, mmg aq xnk bg dy g cne coz aq xske. xp cpe la aq nk halang dy kn?
klau nk g cgt g jew la. aq xksh la sbb 2 yg dy nk kn.t kte ape ple ble aq xbgi kn.
xp aq hrap cgt la yg dy xg coz dy sndri tau aq mrah. hehe
Pink Lollipop